Hoeveel kost het ontbinden van je huwelijkse voorwaarden?

Elk jaar kiezen vele echtparen er voor om hun huwelijkse voorwaarden te ontbinden en verder te gaan met een gemeenschap van goederen. Dat kun je bijvoorbeeld doen na de verkoop van je bedrijf. Als je de huwelijkse voorwaarden alleen maar gemaakt hebt vanwege zakelijke risico’s, dan ligt het voor de hand om je huwelijkse voorwaarden te ontbinden wanneer je geen onderneming meer hebt.

huwelijkse voorwaarden ontbinden

Je huwelijkse voorwaarden ontbinden hoeft niet duur te zijn

Het “opruimen” van je huwelijkse voorwaarden hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Je weet precies wat je situatie en perspectief is en wat je wilt afspreken en waarom je dit doet. Heel anders dus dan aan het begin van je huwelijk.

De notaristarieven zijn eind jaren ’90 vrijgegeven en sindsdien mag elke notaris zelf zijn prijzen bepalen. Wanneer je tarieven voor huwelijkse voorwaarden op internet met elkaar vergelijkt, krijg je meestal de prijzen te zien inclusief inschrijving bij de rechtbank. Deze inschrijving is vrijwillig en kun je eventueel overslaan. Als je de leges er van af haalt, kom je uit op de volgende tarieven per provincie (laagste prijzen, gecheckt in april 2022):

Provincie:huwelijkse voorwaarden ontbinden zonder inschrijving rechtbank:
Zeeland€ 633
Noord Brabant€ 547
Limburg€ 527
Zuid Holland€ 438
Noord Holland€ 405
Utrecht€ 875
Flevoland€ 524
Gelderland€ 331
Overijssel€ 421
Drenthe€ 531
Friesland€ 482
Groningen€ 427

Op de website van DoeHetZelfNotaris kun je huwelijkse voorwaarden ook deels online regelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven