Hoeveel kosten partnerschapsvoorwaarden en een testament?

Veel stellen komen er niet onderuit om ook een testament te maken naast hun voorwaarden. Vooral kinderen uit een vorige relatie zijn daarvoor een goede redenen. Het erfrecht is met name gericht op bescherming van de langstlevende. Maar een eerlijke verdeling van de erfenis over de kinderen, dat zal je toch echt zelf moeten regelen in een testament. Je partnerschapsvoorwaarden bepalen dus niet wie je erfenis krijgt. Meestal zullen jullie beiden een testament willen maken. In dat geval heb je dus één akte met partnerschapsvoorwaarden nodig en twéé akten met een testament. De kosten hieronder gaan al uit van dit laatste, dus partnerschapsvoorwaarden in combinatie met een dubbel testament.

kosten partnerschapsvoorwaarden en testament

Hoeveel kosten partnerschapsvoorwaarden een een testament per provincie?

Op de grootste landelijke vergelijkingssite vond ik de volgende laagste kosten per provincie voor partnerschapsvoorwaarden en een testament (gecheckt in mei 2022):

Provincie:Kosten partnerschapsvoorwaarden en testament:
Zeeland€ 1.110
Noord Brabant€ 1.068
Limburg€ 1.159
Zuid Holland€ 843
Noord Holland€ 822
Utrecht€ 861
Flevoland€ 1.231
Gelderland€ 814
Overijssel€ 965
Drenthe€ 1.015
Friesland€ 1.122
Groningen€ 1.220

Maar een klein deel van alle kantoren publiceert zijn tarieven op internet. Ga dus niet alleen af op wat je online kunt vinden. Wil je echt de goedkoopste notaris bij jou in de buurt vinden? Dan is het verstandig om ze allemaal even langs te bellen voor de kosten. Misschien ben je daar wel een uur mee bezig, maar als je hiermee een paar honderd euro kunt verdienen dan lijkt me dat de moeite waard.

Check voordat je een afspraak maakt op basis van een tarief dat je online hebt gevonden wel wat de voorwaarden zijn. Mogelijk geldt het tarief alleen als er geen sprake is van spoed of alleen als je een heel eenvoudig testament wilt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven